Conopida parfumată se găsește din abundență toamna și se folosește la tot felul de preparate delicioase, la salate sau la murături. Iată câteva sfaturi pentru pregătirea conopidei.
Este timpul să folosești conopida parfumată și plină de vitamine în preparatele tale de toamnă sau la murături. Este posibil ca nu toți membrii familiei să iubească mâncărurile pe bază de conopidă, dar noi îți oferim câteva trucuri simple să îi dai culoare și mai multă savoare.
Sotează conopida în loc să o fierbi sau să o bagi la cuptor. Dacă este gătită prea mult timp, îşi pierde consistenţa şi gustul plăcut, căpătând o aromă sulfuroasă, potrivit libertateapentrufemei.ro.
Foloseşte unt pentru a da o consistenţă cremoasă piureului şi un plus de savoare.
Adaugă un praf de nucşoară, alături de sare şi piper, în piureul de conopidă, după ce ai fiert şi ai pasat legumele.
Dă culoare preparatelor din conopidă folosind turmeric sau şofran, condimente portocalii savuroase, sau praf de curry, pentru un gust picant.
Rupe conopida în bucheţele cât mai mici, să se gătească în mod uniform.
Stropeşte bucheţelele de conopidă cu suc proaspăt de lămâie, să nu îşi piardă culoarea albă când le găteşti.
Stropeşte conopida cu sos alb din unt, lapte şi făină, dacă o găteşti la cuptor. Mâncarea va căpăta o crustă aurie apetisantă.
Scufundă câteva minute conopida în apă clocotită cu sare, înainte de a o coace în cuptor. Astfel, mâncarea va fi gata mai repede, în maximum 20 de minute, şi îşi va păstra consistenţa crocantă.
CITEȘTE ȘI: Detaliul care face diferența: Cum pregătești cea mai bună salată de conopidă cu maioneză
Fereşte-te să prăjeşti conopida în ulei încins, pentru că se întăreşte şi îşi schimbă culoarea. Este indicat mai întâi să o fierbi câteva minute, apoi să o căleşti uşor în unt.
Pune o linguriţă de oţet în apa în care fierbi conopida, să scapi de mirosul neplăcut pe care îl degajă la început.
Dacă nu ai gătit conopida întreagă, poţi păstra restul într-o pungă de hârtie la frigider pentru a doua zi.